KARHUNKIERROKSELLE

IMG_20190908_182407.jpg

Huomenna lähdemme ajamaan kohti Kuusamoa. Karhunkierros on ollut pitkään to-do listalla, ja nyt sen aika koittaa. Tänä iltana olemme pakkailleet ja käyneet kaupoissa hakemassa ruokia ja muita viime hetken tarvikkeita. Ajamme huomenna koko päivän ja vietämme ensimmäisen yön Rukan Scandic hotellissa. Lähdemme tiistai aamuna aamupalan jälkeen vaeltamaan. Tarkoitus olisi vaeltaa 20km päivässä, jolloin reissussa oltaisiin kolme yötä ja neljä päivää.

Tilasin Trekinn.de :stä mikrokuitupyyhkeen sekä makuupussiin sisälakanan, jonka pitäisi nostaa lämpötilaa noin 10 astetta. Se myös auttaa pitämään makuupussin puhtaampana. Tuon sisälakanan saa helposti pestyä. Nettikauppa oli selkeä. Tilaus tuli tasan viikon päästä tilauksesta.

Pakkaamisessta käytimme apuna muun muassa Partioaitan vaellustarvike listaa viikoksi. Se auttoi muistamaan kaiken tarvittavan. Tällä kertaa yritän pakata vain ja ainoastaan kaiken tarvittavan. En halua kantaa yhtään ylimääräistä paitaa mukana.

IMG_20190908_194044.jpg

Ostimme alkukesästä myös uuden kahden hengen kupoliteltan MSR Elixir 2, jossa on uloskäynti molemmilla puolilla. Olemme testanneet sitä yhden yön retkellä, mutta nyt pääsemme testaamaan useamman yön ajaksi. Vaikuttaa kyllä todella toimivalta. Se on myös erittäin helppo ja nopea koota, mikä on omasta mielestä hyvin tärkeää. En jaksa venkslata teltan kanssa kovin pitkään :D Oma kunnon iso rinkka on seuraavaksi ostoslistalla. Minulta löytyy Haltin rinkka, mutta koin, että se on liian pieni tälle vaellukselle. Lainasinkin nyt siskon Deuterin rinkkaa, jota käytin myös viime vuonna Kroatian viiden päivän vaelluksella.

IMG_20190908_182431.jpg
IMG-20190908-WA0001-2.jpg
IMG_20190908_182425.jpg
IMG_20190908_174757.jpg

Ruokahan on minulle tärkeää. Haluan, että tauolla saa hyvää ruokaa. Toki en kovin nirso ole ja ulkona kaikki maistuu hyvältä. Alla on meidän ruokiamme. Tai oikeastaan minun, poikaystävällä on lounaaksi ja illalliseksi hieman eri ruokia (lue: liharuokia.) Tosin teemme parina iltana yhteisen sienirisoton, jota teimme myös Kolin vaelluksella. Se oli niin hyvää. Mutta periaattena meillä oli, että lounas olisi hyvin nopea tehdä eikä tiskejä tarvitsisi tiskata. Illalla voi ruokaan käyttää hieman enemmän aikaa.

Mausteiksi otin mukaan pieniin pusseihin valkosipulijauhetta, suolaa ja kardemummaa. Nuo kuivatut sipulit olivat myös kiva löytö Prismasta. Otimme yhdet ylimääräiset ruoat, mutta muuten melko tarkkaan suunniteltu. Yhden Good ´n´Go -smoothie pussin ostin myös aamupalan kylkeen.

Aamupala:

-2dl kaurapuuroa + kardemummaa + kuivahedelmiä ja pähkinöitä + taateleita pussitettuna minigrip pusseihin.

-Kahvia ja kauramaitoa (tämä ehkä vain kaksi ekaa aamua).

-Lakritsiteetä.

Lounas

Muutama erilainen retkiruokapussi, jotta kesken päivän ei tarvitse tiskata retkikeitintä. Tarvitsee vain kiehauttaa vettä ja kaataa pussiin. Ostin kaksi pussia merkiltä Summit to eat: Vegetable chipotle chilli with rice ja Leaderin Outdoor Gourmet Tikka Masala with rice. Ja varmuuden vuoksi kaksi Knorrin curry kasvis snackpottia. Tuntui, että joka puolella oli kasvis retkiruoat loppu tai hyvin kortilla.

Välipalaksi

1 raakapatukka per päivä + Fazerin vadelmasuklaa patukka + hieman irttareita. Siemennäkkileipää, rusinoita ja banaanilastuja löytyy myös.

Illallinen

- Risottoa, kuivattuja sieniä, parmesaania, kuivattua sipulia x 2

-Riisipastaa, pestoa, tomaattisosetta ja kidneypapuja, aurinkokuivattujatomaatteja + dulsea. Kuivattua sipulia ja pippuria. x 2

Näillä eväillä luulisi pärjäävän. Molemmilta löytyy omat Jetboilin retkikeittimet. Mukana on myös kattila ja retki paistinpannu.

Ai että, odotan kovasti sitä, että pääsee luontoon moneksi päiväksi. Nukkuminen teltassa ja herääminen luonnon keskellä on ihan parasta. Hieman on sadetta luvattu, mutta ei anneta sen häiritä.

IMG_20190908_201458-2.jpg