BANAANILEIPÄ PUNAVIINIMARJOILLA

IMG_4046-3.jpg

Tässä olisi vinkki viikonloppuherkuksi. Banskuleipä on yksi suosikki herkuistani, joka on helppo tehdä terveellisesti. Ilman valkoista sokeria ja ilman isoa määrää rasvaa. Olen tehnyt banaanileipää sekoittamalla vadelmia sekaan, mutta tällä kertaa testasin punaviinimarjoja, joita minulla on pakkasessa eniten. Toimi oikein hyvin. Voit hyvin valita mieleisen marjan; vadelmaa, mustikkaa tai herukoita. Kaikki toimivat.

Tätä herkkua on ihana nauttia kera kahvin tai teen. Käy hyvin myös välipalana.

IMG_4052-2.jpg

Banaanileipä punaviinimarjoilla

  • kolme isohkoa banaania

  • 3-4 dl kaurajauhoja

  • 2 rkl kookossokeria

  • 0,75 dl kauramaitoa

  • 1 rkl hunajaa

  • ripaus suolaa ja kardemummaa

  • 1 tl leivinjauhetta

  • 3 dl punaviinimarjoja (jäisiä)

Muussaa banaanit mössöksi joko haarukalla tai prosessoi monitoimikoneella tasaiseksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe, kookossokeri, suola ja kardemumma keskenään. Lisää banaaniseokseen. Sekoita mukaan myös maito ja hunaja. Kun taikina on kunnolla sekaisin, lisää varovaisesti nostelemalla marjat mukaan.

Rasvaa leipävuoka kookosöljyllä ja kaada taikina vuokaan. Paista uunissa noin 30-40 min 175 asteessa.

Maistuu herkulta kookoskerman kanssa. Maut ovat paremmat seuraavana päivänä.

IMG_4045.jpg