PERUNAA, KIKHERNEITÄ JA LEHTIKAALIA

IMG_20190812_120358-2.jpg

Tätä ruokaa olen syönyt useasti lähiaikoina. Kesäperunat ovat olleet todella maukkaita. Perunaa minulla kuluukin monta kiloa viikossa. Välillä uunissa lohkoja tai lastuja, joskus keitettyjä ja joskus paistettuja. Nam! Peruna on terveellinen ja turhaan pelätty ruoka-aine. Mikä parasta, se on halpaa ja lähellä tuotettua. Perunaa kasvaa Suomessa todella paljon, onhan se myös isossa roolissa suomalaisessa keittiössäkin. Monet kuitenkin jopa pelkäävät perunan syöntiä, sehän lihottaa? Peruna ei onneksi lihota ketään :) Parin kilon pussin saattaa löytää jopa eurolla. Kilohinta varsinkin kesällä on huippu edullista.

IMG_20190812_120427-2.jpg

Perunaa, kikherneitä ja lehtikaalia

  • kesäperunaa

  • lehtikaalia

  • kikherneitä

  • sipulia

  • pala kesäkurpitsaa

  • loraus kookosmaitoa

  • valkosipulijauhetta

  • kirsikkatomaatteja

  • hunajaa (perunoiden päälle)

Keitä perunat kypsiksi. Paista pannulla lehtikaalta, siivutettuja sipuleita, pilkottuja kesäkurpitsaa ja kikherneitä. Määrät riippuvat siitä paljon syöt :) Paistamiseen menee noin 10 minuuttia, jonka jälkeen voit lisätä lorauksen kookosmaitoa. Pieni loraus riittää tuomaan makua. Mausta valkosipulijauheella ja ripauksella suolaa, jos haluat. Nauti perunat ja kasvishöystö vaikka kirsikkatomaattien kanssa. Hunaja perunoiden päällä on ihanan makuista, kannattaa kokeilla.

Ravitseva kasvisruoka voi olla hyvinkin simppeliä.

IMG_20190812_120505-3.jpg