HELPPOA ARKIRUOKAA- RIISIPAPUKULHO

IMG_3820-2.jpg

Välillä keittiössä on ihana puuhata vaikka koko päivä, mutta välillä kiireisen arjen keskellä on tehdä helppoa, edullista ruokaa, josta riittäisi pariksi päiväksi. Vien aina eväät töihin, jolloin tykkään tehdä parin päivän eväät valmiiksi. Ja yleensä syön kahtena-kolmena päivänä samaa ruokaa töissä. Yhtenä päivänä halusin valmistaa ruokaa kaapissa olevista aineista. Riisiä, pakaste- tai purkkipapuja, parsakaalia, sitruunaa ja inkivääriä minulla on melkein aina kaapissa. Tämä ruoka saattaa kuulostaa todella tylsältä, mutta sitruunan mehu, inkivääri sekä tuore yrtti teki tästä todella maukkaan. Pidän myös todella paljon puuromaisesta koostumuksesta, joka jasmin-riisistä tulee.

Tämän tekee noin puolessa tunnissa ja vain yhdessä kattilassa. :)

IMG_3846-2.jpg
  • 2 dl Jasmin-riisiä

  • 1 Parsakaali

  • Pieni pala tuoretta inkivääriä

  • 1 pss vihreitä papuja (200g)

  • suola, pippuri

  • Sitruunan mehua (tämä ihan best tähän)

  • Tuoreita yrttejä kuten korianteria ja/tai basilikaa

Laita riisi kiehuvaan veteen. Lisää melkein heti perää pieneksi pilkottu parsakaali sekä pieneksi silputtu inkivääri. Lisää myös suolaa ja pippuria. Lisää lopuksi sekaan jäiset pavut. Sekoittele niin kauan kunnes riisit ovat kypsiä. Ota liesi pois päältä. Lorauta sitruunan mehut sekaan ja lisää yrttejä joko kattilaan tai vasta lautaselle.

Enjoy :)

IMG_3836-2.jpg