HUNAJA JA IHANA VÄLIPALA

Hunaja, niin ihana ja terveellinen. Se on myös todella monikäyttöinen. Itse käytän hunajaa melkein päivittäin, smoothieissa, erilaisissa välipaloissa sekä esimerkiksi uunibataatin kanssa.

Monet, myös minä itse, olen miettinyt, kumpaa hunajaa sitä pitäisi ostaa: raakahunajaa vai “normaalia” hunajaa. Monesti ulkomaalaisten resepteissä käytetään raakahunajaa, mutta Suomessa harvemmin. Aloin ottamaan selvää, ja ilmenikin, että pääasiassa Suomessa valmistetut hunajat käsitellään niin, ettei niiden laatua huononneta lämmittämällä. Suomalainen hunaja siis täyttää määritelmät, jotka “raakahunajalle” on asetettu.

fullsizeoutput_24e.jpeg

Ystäväni perhe valmistaa omalla Häntälän Hunaja -tilalla hunajaa. Halusinkin heti päästä testaamaan ja tilasin pari purkkia heidän Sulo-hunajaa. Aivan täydellistä! Hunajaa valitessa, suosittelenkin ostamaan tuotteen, joka on suomalainen sekä, jossa on kerrottu tilan nimi, jossa tuote on valmistettu.

Hunaja sisältää glukoosia ja fruktoosia, jota kehomme ja aivomme tarvitsevat. Hunaja on 100% luonnontuote, ja sitä voikin hyvin käyttää ruokien makeuttamisessa tavallisen valkaistun sokerin sijaan. Makeuden lisäksi saat myös aimo annoksen hyvää tekeviä aineita. Sen sisältämä C-vitamiini ehkäisee flunssaa sekä antioksidantit pitävät ihon kirkkaana. Hunajalla on todettu olevan myös antibakteerisia vaikutuksia. Näin se tehoaakin monia infektioita ja tulehduksia vastaan.

Hunajan voi todellakin ottaa jokapäiväiseen käyttöön muun ravitsevan ruoan kaveriksi.

Välipalana toimii usein kolmen hyvän kombo: omena, taatelit ja hunaja. Nam! Tämä on todella helppo ja nopea välipala, joka myös varmasti maistuisi perheen pienemmille. Tähän annokseen ei tarvitse muuta tehdä kuin viipaloida omena tai kaksi, muussata muutama taateli haarukalla sekä lisätä hunaja päälle. Tämäkin annos antaa kropalle uutta virtaa ja sisältää paljon erilaisia vitamiineja sekä kivennäisaineita.

fullsizeoutput_254.jpeg

Helpoin resepti ikinä:

-3-4 tuore taatelia

-1-2 omenaa viipaloituna

-1-2 rkl hunajaa

Kasaa kaikki lautaselle ja nauti!