Helsinki City Trail 2019

IMG_20190928_105933.jpg
IMG_20190928_104400.jpg

Viikko sitten oli Helsinki City Trail polkujuoksukilpailu Helsingissä. Olin ensimmäistä kertaa mukana, ja vitsit oli kiva kokemus. Aurinko paistoi täydeltä taivaalta, ja tunnelma oli mahtava. Kisajärjestelyt sujuivat mutkitta. Olin ilmoittautunut jo viime alkukeväästä kilpailun 14 kilometrin matkalle. Lähtö oli viime lauantaina klo 12:00. Tähänkin matkaan oli kaksi eri lähtöä, ns. nopea ryhmä tasan klo 12 ja hitaampi nautiskeluryhmä 12:05. Menin itse 12 lähtöön, sillä halusin kuitenkin juosta koko matkan ja päästä omaan tavoitteeseen. Lähtö tapahtui Eläintarhan kentältä keskustassa ja kisareitti eteni pitkin keskuspuiston polkuja. Menin hakemaan kisanumeron jo kymmeneltä aamulla. Halusin aistia tunnelmaa, katsoa 24km juoksijoiden lähdön klo 11 ja tehdä kunnon lämmittelyn ennen omaa lähtöä.

Juoksu lähti hyvin käyntiin. Halusin päästä hyvätahtiseen letkaan juoksemaan, jolloin tahtia olisi helpompi pitää yllä. Juoksimmekin pienen letkan kanssa ensimmäiset 7 km. Vauhti oli juuri sopiva. Sellainen, että loppuaika olisi 1:30 -1:40. Puolivälissä oli juomapiste, josta sai myös rusinoita ja sipsiä. Lähdin matkalle ilman juoksureppua tai juotavaa. Pysähdyinkin taukopaikalle juomaan lasillisen vettä ja otin kourallisen rusinoita. Matka taittui tämän jälkeen taas jotenkin virkeämpänä. Jyrkimmät mäet kävelin takaisin päin tullessa, mikä oli ihan hyvä päätös. Pari kertaa tuli pieni notkahdus, mutta all in all juoksu meni hyvin. Pääsin maaliin ajalla 1:36:? ja sijalla 24. Omalla matkalla osallistujia oli 144.

IMG_20190824_111155.jpg

Nyt on puolivuotta menty hyvällä ja terveellä jalalla. Toivon, että hyvä meno jatkuu myös jatkossa. Koko puolivuotisen olen testaillut jalkaa ja hyvällä menestyksellä. Olen saanut juosta paljon kesän aikana ja usean lenkin viikkoon ilman sen kipeytymistä. Nyt päätinkin, että ohjelmoin kunnon treenisuunnitelman talveksi ja kevääksi, jotta pääsen kehittymään enemmän. Kun kaksi vuotta junnasi paikallaan, on kiva huomata, että on kehittynyt jo tämän viime kesän aikana, vaikka tarkkaa suunnitelmaa ei olekaan ollut. Pisimmät lenkit on ollut 15 kilometrin pituisia, mutta nyt tunnen turvalliseksi lähteä pidentämään matkoja pikkuhiljaa.

Ensi vuonna olisi ehdottomasti kiva osallistua tapahtumiin ja kisoihin enemmän. Ne pitävät motivaatiota yllä ja treenit on helpompi suunnitella kun on jokin konkreettinen tavoite. Oli myös niin mahtava nähdä omia polkujuoksuryhmäläisiä mukana kisassa tai kannustamassa. :)

On se juoksu vaan siistiä. Tulin tällä viikolla kipeäksi, mutta olen jo niin motivoitunut tuleviin treeneihin. :) Nyt vain lepoa ja kärsivällisyyttä.

IMG_20190824_105222.jpg

Polkujuoksukuvat eivät ole tapahtumasta.