KESÄILLAN TARJOILUIDEAT X3

kristakaroliina

Vietimme lauantaina pienimuotoisesti ystäväni valmistujaisia täällä minun luonani. Samalla ystäväni näkivät uuden asuntoni. 

Kun alan järjestämään juhlia tai illanviettoja, alkaa yleensä päässäni vilistä kaikkia ideoita ja ihania herkkuja, joita haluaisin valmistaa. Tykkään yleensä tehdä kaiken alusta asti itse. Viihdyn keittiössä super hyvin, ja voisinkin viettää siellä suurimman osan ajasta liikunnan ohella ideoiden ja valmistaen erilaisia ruokia. Pidän ruoan tekemisestä muille, ja haluan ruoan olevan myös kaunista. Joskus meinaan hieman villiintyä ideoideni kanssa, ja haluaisin tehdä vaikka mitä tarjoiltaviksi.

Tällä kertaa minulla ei ollut kovin kauan aikaa valmistaa ruokia, joten menin kerrankin melko helpon kaavan mukaan. Halusin tehdä puolukka-kinuski raakakakun, joka on tämän hetken lemppareitani. Se on kivan kevyen oloinen ja raikas. Hieman liiankin kevyen oloinen, sillä voisin syödä koko kakun yhdeltä istumalta. Kakussa hyödynsin Green Streetin reseptiä, jonka sain raakakakku workshopista, johon osallistuin toukokuussa. Tämän vuoksi en nyt reseptiä jaa, koska se ei ole minun. Kesäjuhliin sopii mielestäni parhaiten marjaiset tai sitruunaiset raakakakut. 

Tämän lisäksi tein siemennäkkileivistä pieni suolaisia suupaloja, joita oli helppo napostella keskustelun lomassa. Täytteenä oli hummusta, avokadoa, vuohenjuustoa ja ituja. Super helppoja ja nopeita tehdä sekä erittäin maukkaita. Ja kuten minä tällä kertaa tein, ostin kaupasta valmiita siemennäkkileipiä ja valmista Lidlin hummusta, jolloin itselle jää vain suupalojen kokoaminen. Kräkkeireiden päällä voi käyttää vaikka mitä; erilaisia yrttejä, tomaattia, kurkkua, guacamolea, uunissa paahdettuja munakoison paloja, aurinkokuivattuja tomaatteja, sinihomejuustoa, fetaa, paahdettuja perunaviipaleita....Kokeile ja ihastu! 

Kolmantena helppona ja nopeana tarjoiluna meillä oli linssisipsit ja tuoreet kirsikat. Ensimmäistä kertaa söin näitä kaupan linssisipsejä, ja ne oli oikein hyviä. Tuoreet kirsikat, hedelmät ja marjat ovat aina hyvä ja herkullinen vaihtoehto pöytään. Näiden lisäksi nautimme lasilliset Mimosa-drinkkejä, joissa käytimme proseccoa ja täysappelsiinimehua. Raikas ja helppo kesädrinkki! 

kristakaroliina
kristakaroliina
kristakaroliina

Meitä oli neljä viettämässä iltaa, joista kaksi oli miespuolisia. Toinen on tottunut jo tekemiini raakakakkuihin, ja pitääkin niistä. Toinen herrasmies on suomalaisen miehen perikuva (<3), joka syö makkaraa ja juo olutta koskematta rehuihin. Hieman jännittikin, mitä hän kakusta pitää. Mutta ensimmäisen palan jälkeen, hän pyysi uutta palaa, joten uskon, että kakku maistui. :) Hän myös hieman naureskeli itu-kräkkereilleni, mutta rakastui niihinkin täysin. Yksi ihmisen piirre, josta pidän paljon, onkin tuo, että uskaltaa kokeilla ja maistaa uutta. 

Kesä-illan tarjoilut

  • Siemennäkkileivät, joiden päällä hummusta, vuohenjuustoa, avokadoa ja ituja. 
  • Raikas marjaisa raakakakku, jonka päällä kasa erilaisia ihania tuoreita marjoja
  • Linssisipsejä ja tuoreita kirsikoita naposteltaviksi

+ Mimosat ;) (kuohuvaa ja appelsiinimehua)

 

kristakaroliina