SUKLAA-MAAPÄHKINÄVOI RAAKAKAKKU

raakakakku

Nykyään, jos mieleni tekee jotain makeaa, teen useimmiten joko raakasuklaata eri versioin tai tuhtia raakasuklaakakkua. Molemmat toimivat makeanhimon selättämiseen. Tämän kakun tekoon ei mene tunteja eikä sitä myöskään tarvitse pitää pakkasessa monta tuntia jähmettyäkseen. Kunhan kookosmaidot ovat jääkaapissa, niin kakku on hyvin nopea tehdä vaikka yllätysvieraille. Kakku toimii oikein hyvin myös ilman maapähkinätäytettä, mutta se tekee tästä vielä herkumman!

Halusin tutustuttaa ystäväni raakakakkuihin hänen ollessaan melko ennakkoluuloinen niitä kohtaan. Teimme kakun yhdessä, jolloin hän pääsi näkemään kuinka helppoa raakakakun teko on sekä tietenkin maistamaan lopuksi. Kakku maistui hyvin ensikertalaisellekin. En tiedä, mistä ennakkoluulot ihmisillä johtuvat raakaherkkuja kohtaan, mutta onneksi monen ennakkoluulot ovat vain ennakkoluuloja ;)

Määrät eivät ole aivan tarkkoja, mutta tärkeintä onkin, että maistelee tekovaiheessa massoja. Lisää makeutusta, suolaisuutta tai suklaata oman maun mukaan. 

Suklaa-maapähkinä raakakakku

Pohja

 • 2dl gluteenittomia kaurahiutaleita
 • 1dl kuorittuja manteleita
 • 10 tuoretta taatelia
 • 2rkl raakakaakaojauhetta
 • ripaus suolaa ja kardemummaa
 • 1-2rkl vettä

Maapähkinävoitäyte

 • 15 tuoretta taatelia
 • 4 isoa rkl maapähkinävoita (100%)
 • 1 dl kookoskermaa
 • 2 rkl kookosöljyä
 • ripaus suolaa

Suklaatäyte

 • 2 tölkkiä kookosmaidon kovaa osaa
 • 1-1,5 dl raakakaakaojauhetta
 • 0,5 dl sulaa kookosöljyä
 • 0,5 dl sulaa kaakaovoita
 • 5 tuoretta taatelia
 • (2tl soijalesitiiniä)

Mittaa täytteiden kookosöljy sekä kaakaovoi kulhoihin ja laita sulamaan vesihauteeseen. Mittaa pohjan aineet monitoimikoneeseen ja surauta massaksi. Painele massa irtopohjavuokaan tasaiseksi pohjaksi. Siirrä jääkaappiin odottamaan.

Prosessoi kaikki (kookosöljy vasta lopuksi) maapähkinävoitäytteen ainesosat tasaiseksi monitoimikoneen tai tehokkaan blenderin avulla. Lisää maapähkinävoita, suolaa tai taateleita oman maun mukaan. Levitä pohjanpäälle ja siirrä pakkaseen odottamaan.

Kaavi kookosmaitotölkin kovettuneet osat tehosekoittimeen, lisää myös raakakaakaojauhe, taatelit sekä soijalesitiini. Surauta tasaiseksi massaksi. Lisää lopuksi sula kookosöljy sekä kaakaovoi. Jos täyte ei ole mielestäsi tarpeaksi makea, lisää taateleita tai vaikkapa hunajaa. Kun massa on silkkisen tasainen kaavi täyte toisen täytteen päälle. Koristelimme kakun pähkinämurulla. Laita hetkeksi pakkaseen.

Kakkua pidimme noin 20 minuuttia pakkasessa, jonka jälkeen kävimme kakun kimppuun!

Iloista Vappua!

raakakakku