TERVEELLISEMMÄT SUKLAAMUFFINSIT

Viikonloppu herkuksi oli aika tehdä pitkästä aikaa suklaamuffinseja. Nämä hieman terveellisemmät versiot onnistuivat oikein hyvin. Tuhdin suklaisia ja ihanan pehmeitä. Jos haluat herkutella hieman terveellisemmin vaikkapa ensi viikonloppuna, kannattaa testata alla olevaa reseptiä. Gluteenittomat, maidottomat ja sokerittomat, mutta ei todellakaan mauttomat. Nämä sopivat rauhallisiin kahvihetkiin ja vaikka ihan välipalaksi. Proteiinijauheen voi myös korvata kaura- tai kookosjauhoilla.

suklaamuffinsit

Suklaamuffinsit 4kpl

 • 1 kypsä banaani
 • 1 dl kaurahiutaleita (G)
 • 0,5 dl kookosjauhoja
 • 2-4 rkl raakakaakaojauhetta
 • 0,5 dl riisiproteiinijauhetta
 • 1 rkl 100% maapähkinävoita
 • 1 tl leivinjauhetta
 • 1 tl ruokasoodaa
 • ripaus suolaa
 • vaniljajauhetta
 • 1dl mantelimaitoa
 • 1 kananmuna
 • 0,5 dl sulaa kookosöljyä

Päälle esim. raakakaakaopaloja, pähkinämurua, kookoshiutaleita.

Muussaa banaani. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa sekaisin banaanin kanssa. Lisää sula kookosöljy, kananmuna sekä mantelimaito. Itse tein taikinan kokonaan käyttämällä monitoimikonetta, jolla seoksesta saa helposti tasaisen. Uskon kuitenkin, että ilmankin pärjää.

Taikinan tulisi olla suhteellisen löysää. Maistele ja lisää halutessasi makeutusta käyttämällä esimerkiksi kookossokeria, hunajaa tai taateleita. Itse en halunnut kovin makeita, joten en tällä kertaa käyttänyt makeutuksena muuta kuin banaania.

Kaada taikina neljään isoon muffinssi vuokaan. Pienempiä vuokia käyttämällä saa tietenkin useampia. Vuoat kannattaa täyttää vain puoliväliin, sillä taikina kohoaa uunissa. Ripottelin päälle pähkinämurua sekä raakasuklaamurua.

Paista 175 asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia. Varo, ettei muffinsit paistu liian kauan. Mieluummin saa jopa jäädä keskeltä hieman raa'aksi. Nauti vaikka kookoskerman ja vadelmien kera!