LASKIAISTIISTAI

laskiaispulla

Hyvää laskiaistiistaita!

Kuvassa olevat pullat tein jo viime viikolla laskiaispullahimon iskiessä. En ole kovin kokenut gluteenittomien ja vegaanisten pullien tekijä, mutta tokasta satsista tuli oikein hyvät. Käytin pulliin kaura- ja riisijauhoja, joita löytyi jo valmiiksi kaapista. Välissä kookoskermaa sekä itsetehtyä valdelmahilloa, joka on tehty vain vadelmista sekä chiansiemenistä. En ihan tarkkaa reseptiä kirjoittanut ylös mutta laitan reseptin alle, joka on sinnepäin ainakin. Ekasta erästä tuli omaan makuuni hieman liian kuiva, mutta toisen satsin taikinan jätin paljon löysemmäksi ja heti tuli parempi.

Laskiaistiistaihini on kuulunut hyvät yöunet, hidas aamiainen, kaupassa käynti sekä treeni salilla. Myöhemmin päivällä lähdin Sörkkään päin, josta lähdettiin Jonnan kanssa hakemaan pikkuveljeämme päiväkodista. Ajoimme Sipooseen iskälle viettämään iltaa. Teimme ruokaa ja sen jälkeen pikkunen väsähti ja nukahti kesken leikkien lattialle. Annoimme veikan nukkua ja samalla suunnittelimme blogia ja seuraavien juttujen aiheita. Huomenna on onneksi vielä vapaapäivä!

Pullataikina

 • 2,5dl mantelimaitoa
 • puolikas hiivanpala
 • ripaus suolaa
 • 3tl kardemummaa
 • 1dl kookossokeria
 • 2dl riisijauhoja
 • 1,5dl kaurajauhoja
 • 1dl kookosjauhoja
 • 2rkl tapiokatärkkelystä
 • 1rkl psyllium
 • n. 0,5 dl kirkastettua voita

Murenna hiiva kädenlämpöisen mantelimaidon sekaan. Sekoita jauhot, psyllium, tapiokatärkkelys ja psyllium toisessa kulhossa yhteen. Lisää maito hiiva seoksen joukkoon sokeri, suola ja kardemumma. Sekoita jauhoseos maitoseokseen ja lisää voi. Vaivaa hetki. Pyöritä sopivan kokoisia pullia ja aseta leivinpaperin päälle. Anna kohota noin 20 minuuttia. Paista 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Ripottele päälle kookosjauhoa koristeeksi.

Väliin: Kookoskermaa

Vadelmahillo

 • 300 g vadelmia
 • 4-5 rkl chiansiemeniä

Keitä vadelmat kattilassa nopeasti, anna jäähtyä ja lisää chiansiemenet sekaan. Laita hyytymään jääkaappiin.

Kokoa pulla ja nauti!

Huomenna luvassa treeniä ja dinneriä illalla, kivaa! Ensi viikolla starttaakin Ylläksen reissu. Ihanaa päästä hiihtämään ja laskettelemaan kunnon maisemiin! Jes.

Krista