VAPAAPÄIVIEN PARHAAT

Vapaapäiväni osuvat melko usein arkipäiville. Vuorotyötä tehdessä välillä harmittaa viikonloppuvapaiden vähyys, mutta melkeinpä vain siitä syystä ettei pääse viettämään vapaitaan perheen kanssa. Arkivapaissa on kuitenkin oma hohtonsa. Tietyt asiat tekevät vapaapäivistä erilaisia ja levollisia, alla muutama asia, jotka saa minut hyvälle tuulelle vapaapäivinä. Tänään olen viettänyt juuri sellaisen täydellisen rauhaisan vapaan.

Joogaa heti herättyäsi

Parin viime viikon aikana jooga on tullut taas osaksi elämääni. Olenkin ottanut nyt tavaksi joogata heti herättyäni ja ison sitruunaveden juotuani. Vapaapäivät olen aloittanut nyt aina näin, ja kuinka ihana olo siitä tuleekaan. Joogan jälkeen on niin paljon vetreämpi ja energisempi olo. Otin Yogaian sovelluksen käyttöön, jonka avulla on helppo joogata missä vain ja milloin vain.

Rauhallinen aamupala

Joogan ja suihkun jälkeen on ihana syödä aamupala rauhassa. Samalla voi lueskella blogeja, kirjaa/lehtiä tai vain keskittyä edessä olevaan ruokaan. Aamuisin tunnen olevani aikaansaavampi ja siksi haluankin herätä vapaapäivinä myös aikaisin nauttimaan aamupalan rauhassa.

Iltapäivä kahvittele kotona tai kahvilassa

En ole se, joka tarvitsee kahvia heti herättyään. Yleensä juonkin ensimmäisen kahvini vasta puolenpäivän aikaan. Kotona kahvini juon aina mantelimaidon kanssa, jonka vaahdotan Ikeasta ostamallani pienellä käsivaahdottimella. Ihan huikea kapistus, joka maksoi vain pari euroa. Kahvin kanssa on kiva nautiskella raakasuklaata tai itsetekemiä keksejä. Iltapäivä kahvittelu on ihanaa niin kotona yksikseen kuin kahvilassa ystävän tai perheen kanssa. Tänään kävinkin testaamassa Punavuoressa sijaitsevan kahvila Kuuman yhdessä tätini kanssa.

Ulkoile

Rauhallinen vapaapäivä, jolloin ei ole sen kummempia suunnitelmia on yksi parhaista. Ulkoilu ja ulkona juokseminen/käveleminen on tällaisten vapaapäivien parhaimmistoa. Helsingissä on mielestäni ihana juoksennella ja tutkailla samalla ympäristöä. Kotoani pääsee nopeasti merenrannalle, jossa mielelläni juoksenkin. Sieltä saa aina hyvää energiaa päivään. Kaduilla on myös kiva juosta ja katsella kaupungin menoa. Tänään kävin tekemässä juoksulenkin pitkin Helsingin rantaa.

Inpiroidu

Lukeminen, kirjoittaminen, opiskeleminen ja bloggaaminen antavat inspiraatiota ja hyvää energistä oloa. Kun inspiroituu omasta tekemisestä tuo se valtavaa mielihyvää. Vapaapäivinä on myös enemmän aikaa ideoida tulevia matkoja! Itselläni on valtava matkakuume, onneksi pari reissua on jo tiedossa.

Mahtavaa torstaita kaikille, tänään on ollut ihana vapaapäivä,

Krista