PROTEIINIPUURO

Tyypillinen aamupalani on valkuaispuuro marjoilla ja pellavansiemenillä. Nyt vegaanihaasteen aikana valkuaiset ovat vaihtuneet riisiproteiinijauheeseen. Aluksi ajattelin, että proteiinijauhe puuron seassa olisi pahaa ja koostumus jauhoinen. Koostumus ehkä onkin hieman jauhoisempi, mutta ei ollenkaan huono! Itseasiassa pidän tästä versiosta oikein paljon. Olen käyttänyt maustamatonta sekä suklaanmakuista riisiproteiinijauhetta. Molemmat toimivat hyvin. Tänään ajattelinki jakaa suklaisen proteiinipuuro-ohjeen. Tästä ateriasta löytyy hyvin hiilareita, proteiinia, kuituja ja myös rasvoja. Ravitseva aamupala siis.

Suklainen proteiinipuuro 1:lle

  • 1 dl kaurahiutaleita (tai niin paljon kuin itse käytät)
  • 20 g proteiinijauhetta
  • loraus makeuttamatonta mantelimaitoa
  • vaniljajauhetta, kardemummaa, ceylonin kanelia
  • 1 tl kookosöljyä
  • 1 rkl pellavansiemeniä/-rouhetta
  • marjoja

Keitä tai mikrota kaurapuuro normaalisti vedessä valmiiksi. Lisää proteiinijauhe, mausteet sekä loraus mantelimaitoa ja lämmitä vielä hetki. Lisää marjat, siemenet sekä öljy. Voila! Helppo, mutta ravitseva aamupala on valmis.

<3 Krista