PARAS AAMU: VIHERJUOMA

Aamut ovat ihania, sillä silloin alkaa uusi päivä ja tietää, että kaikki kiva on vielä edessä. Itse en kuulu niihin, jotka heräävät ja lähtevät samantien juosten töihin. Mieluummin herää hieman aikaisemmin, jotta kerkeän heräilemään rauhassa. Itsestäni tuntuu, että päivä menee pilalle, jos heti täytyisi lähteä kiirehtimään ilman aamupalaa tai hetken rauhaa. Suosittelen kaikkia heräämään sen verran ajoissa, että kerkeäisi syömään edes pienen aamupalan. Kroppa ja pää lähtee paremmin käyntiin kun saavat yön paaston jälkeen hieman energiaa. Sen lisäksi myös aineenvaihdunta käynnistyy. Tärkeää on myös juoda vettä reilusti heti ensimmäiseksi, sillä keho on kuivunut yön aikana.

Ennen aamupalaa teen itselleni aamujuoman, joka herättää kunnolla koko kropan. Huoneen lämpöiseen veteen sekoitan lusikallisen spirulinaa, 2tl msm jauhetta sekä puristan sitruunaa mukaan. Kylmä vesihän olisi ehkä parempaa, mutta sain taas muistutuksen äidiltäni viikonloppuna, että veden tulisi olla huoneenlämpöistä. Keho pystyy nopeammin ja helpommin käsittelemään lämpöisen veden.

Spirulinajauhetta saa nykyään melkein joka kaupasta. Spirulina on yksi monista levälajeista, joka on todella ravintorikasta. Se sisältää paljon rautaa, beetakaroteenia, proteiinia, kalsiumia ja fytoravintieita sekä B-ryhmän vitaamineja ja K-vitamiineja. Mineraaleista seleeni, kalsium ja rikki ovat isossa osassa. Kunnon superjauheesta on siis kyse!

Sitruuna on makunsa ansiosta hyvä lisä juomaan. Se peittää hieman spirulinan vahvaa makua, josta monikaan ei pidä. Sitruuna auttaa myös ruoansulatuksessa ja kehon puhdistuksessa. Vaikka sitruuna itsessään on hapan, niin syötynä se on yksi emäksisimmistä ruoista. Kun nauttii sitruunaa joka päivä kehosi ei happamoidu, jolloin et myöskään sairastu helposti. Sitruunan sisältämä C-vitamiini on myös keholle elintärkeää. C-vitamiini parantaa myös opti-MSM:n toimivuutta.

Opti-MSM jauheen otin käyttöön parisen vuotta sitten ja olenkn siitä lähtien sitä käyttänyt. Superfoodit ja muut luontaistuotteet ovat suuren kysynnän alla, mikä on hienoa, sillä tuotteita löytää läheltä. Tätäkin jauhetta löytää helposti monen merkin alta. Opti- MSM on yksi rikin muodoista, jota elimistö pystyy hyvin hyödyntämään. Jauhe auttaa lisäämään liikkuvuutta, pitämään ihon kunnossa, poistamaan myrkkyjä kehosta sekä ravinteita imeytymään.

Viherjuoma on kunnon superjuoma, joka on vielä helppo tehdäkin. :) Suosittelen!

-Krista