PIENET OMENARAAKAKAKUT

Teimme viikonloppuna syksyn alkamisen kunniaksi pieniä omenaraakapiirakoita. Pidämme molemmat raikkaista ja hieman kirpeistä raakakakuista, jotka vievät makeanhimon, mutta eivät ole liian makeita. Näistä piiraista tuli täydellisiä ainakin meidän makuumme. Molemmat ovat mukana myös sokerittomassa syyskuussa, joten nämä olivat oikein sopivia lauantaipäivän välipaloiksi.

Jos kaipaa terveellistä jälkiruokaa päiväänsä, mutta ei halua tehdä kokonaista kakkua jääkaappiin, tälläiset pienet raakapiiraat ovat mainio vaihtoehto. Kakkusiin kirpeyttä tuo sitruunainen täyte, jonka päällä on omenakaneli täyte. Omenan, kanelin ja sitruunan yhdistelmä on aivan ihana. Kun mukaan lisää myös makeutta taateleilla sekä banaanilla ei tästä herkusta voi olla tykkäämättä.

Tämä resepti on myös hyvin muunneltavissa vaihtamalla omenakanelitäyte vaikkapa tuoreisiin marjoihin. Täyte on melko pehmeää, joten suosittelemme tekemään pieniä kakkusia yhden ison sijasta. Toki reseptin ainekset voi tuplata tai triplata sekä lisätä sitruunatäytteeseen hieman kaakaovoita, jolloin saa aikaiseksi isomman kakun. Kaakaovoi pitää kakun paremmin kasassa.

Tämä on ihanan syksyinen resepti, suosittelemme kokeilemaan!

Pohja:
5 tuoretta taatelia
0,5 dl saksanpähkinöitä
2 rkl gluteenittomia kaurahiutaleita
ripaus caylonin kanelia

Täyte:
1/2banaani
50g kookoskermaa
1/2 sitruunan mehut
1/2 dl cashew pähkinöitä liotettuna
1-2rkl kookosöljyä
Vaniljajauhetta

Omenasiirappi:
3 taatelia
2 rkl sitruunan mehua
Pieni omena (plus paloiteltuna yksi omena)
1rkl kookoskermaa
Reilusti kanelia

Aja pohjan ainekset sekaisin monitoimikoneessa. Vuoraa kaksi pientä vuokaa reunoja myöten massalla. Laitoimme pohjalle ensin leivinpaperia. Laita vuoat odottamaan jääkaappiin täytteen tekemisen ajaksi.

Aja tasaiseksi massaksi täytteen raaka-aineet monitoimikoneessa. Maistele massaa ja lisää tarvittaessa sitruunaa tuomaan lisää kirpeyttä tai lisää makeutusta banaanin tai taatelin avulla. Kaavi täyte vuokiin ja aseta hetkeksi pakastimeen.

Tee "siirappi" sekoittamalla taatelit, kerma, yksi pieni omena, sitruunan mehu sekä reilusti kanelia sauvasekoittimen tai monitoimikoneen avulla. Kun massa on suht tasaista sekoita joukkoon pieneksi paloiksi paloiteltu omena. Tästä omenapäällisestä tulee hieman yli tarpeen massaa, mutta lopun voi käyttää vaikka aamupalapuuron päälle tai syödä sellaisenaan. 

Mahtavaa viikonalkua!

-Krista & Jonna