TYRNI-LAKRITSI RAAKAKAKKU

...suklainen sellainen. Kakku voi kuulostaa liian sekalaiselta ja vaikealta tehdä, mutta on itseasiassa melko nopeakin tehdä. Kunhan muistaa laittaa kookosmaidot jääkaappiin sekä cashewpähkinät likoamaan ajoissa.

Tein kakun äidin syntymäpäivän kunniaksi tällä viikolla. Halusin kokeilla jotain aivan uutta. Päädyin siis tyrniin ja suklaaseen, jotka sopivat hyvin talveen sekä lakrtisikuorrutteeseen, joka tuo ekstra ripauksen lisää makua kakkuun. Mielestäni maut sopivat hyvin yhteen. Laitoin lakritsia vain puoleenväliin, jolloin ne, jotka eivät lakusta pidä saavat myös palan itselleen. Jonna ei niin lakusta pidä, mutta piti paljon pelkän tyrnin ja suklaan yhdistelmästä.

Tyrni-lakritsi raakakku

Pohja

 • 8-10 tuoretta taatelia
 • 1 dl kookoshiutaleita
 • 1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
 • 1 dl manteleita
 • piparkakkumaustetta

Suklaatäyte

 • 100g cashewpähkinöitä (liota min. 4h)
 • 1 tlk kookosmaidon jähmettynyttä osaa
 • 1 dl raakakaakaojauhetta
 • 3 taatelia
 • 1 dl sulaa kaakaovoita
 • 1 rkl psylliumia
 • (1 tl soijalesitiiniä)

Tyrnitäyte

 • 100g cashewpähkinöitä (liota min. 4h)
 • 1 tlk kookosmaidon jähmettynyttä osaa
 • 1 dl tyrnijauhetta
 • 1 sitruunanmehu
 • 1 rkl psylliumia
 • 0,70 dl sulaa kaakaovoita

Lakritsikuorrute

 • 2 dl mustia mulperinmarjoja (liota 2-4h)
 • 3-5 rkl lakritsijuurijauhetta

Prosessoi pohjan raaka-aineet keskenään monitoimikoneen avulla. Mausta makusi mukaan. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan väliin ja painele massa tasaiseksi pohjaksi. Siirrä jaakaappiin odottamaan.

Laita kaikki aineet tehokkaaseen blenderiin tai monitoimikoneeseen lukuunottamatta psylliumia ja kaakaovoita. Prosessoi aivan tasaiseksi massaksi ja maista. Lisää makeutusta hunajasta tai lisää kaakaon makua kaakaojauheen avulla. Lisää sula kaakaovoi ja psyllium ja prosessoi vielä hetki. Maista. Kun maku on mieleisesi, levitä massa pohjan päällä tasaisesti. Siirrä pakkaseen jähmettymään.

Tee tyrnitäyte samalla tavalla. Maistele ja lisää tyrnijauhetta tai sitruunaa, jos maku ei ole tarpeeksi kirpsakka. Tämä massa saa olla hieman kirpsakampi ja raikkaampi, sillä suklaatäyte on melko makea. Kaasa massa suklaatäytteen päälle ja siirrä takaisin pakkaseen jähmettymään.

Laita mulperinmarjat ja lakritsinjuurijauhe monitoimikoneeseen ja prosessoi tasaiseksi. Tässä voi mennä hieman aikaa, jos kone ei ole tarpeeksi tehokas. Mukaan voi lisätä hieman vettä helpottaakseen massan muodostumista. Levitä seos kakun päälle joko kokonaan tai puoleen väliin kun tyrnitäytekin on jähmettynyt.

Koristele kakku tyrnimarjoilla ennen tarjoilua. Otathan kakun pakkasesta pois pari tuntia ennen tarjoilua, jotta se kerkeää sulaa.

Nauti :)

<3 Krista