SNICKERS RAAKAKAKKU

Valmistin tämän snickers tyylisen raakakakun isänpäiväviikonlopuksi. Maapähkinävoin ja suklaan yhdistelmä on lyömätön. Maku on melko tuhti, joten yhdistin kakkuun myös raikkaan sitruunaisen kerroksen tasapainottamaan makuja. Tämä makean ja kirpeän yhdistelmä osoittautui herkulliseksi.

Vietimme isänpäivää pappamme luona Helsingissä. Myös oma iskämme oli tietenkin paikalla kahvittelemassa meidän kanssamme. Tämä viikonloppu oli juhlia täynnä. Lauantaina vietimme veljeni 5-vuotis syntymäpäiviä sekä illalla siirryin vielä ystäväni 30-vuotis synttärijuhliin. Pientä väsymystä on ollut havaittavissa tänään eilisen valvomisen takia. Oli kyllä pitkästä aikaa kiva käydä ulkona juhlimassa, niin harvoin sitä tulee nykyään tehtyä. Huippu juhlia oli viikonloppu täynnä huippu ihmisten kanssa. Alla reseptiä tähän herkulliseen kakkuun. Toivottavasti muillakin oli ihana viikonloppu!

Snickers raakakakku (vuoan halkaisija 17cm)

Pohja

 • 8 tuoretta taatelia
 • 2 dl pähkinöitä
 • 1 dl kaurahiutaleita

Täyte 1

 • 2 dl cashew pähkinöitä (liota 4 h)
 • 2 sitruunan mehu
 • 3 dl kookoskermaa
 • 2 rkl hunajaa
 • 2 tl lesitiiniä (ei välttämätön)
 • 1 dl sulaa kaakaovoita

Täytteiden väliin kourallinen murskattuja pähkinöitä

Täyte 2

 • 2 dl cashewpähkinöitä
 • 2 dl tuoreita taateleita
 • 1 dl 100% maapähkinävoita
 • ripaus suolaa
 • 1 rklsulaa kookosöljyä
 • 2 rkl sulaa kaakaovoita

Täyte 3

 • 5 taatelia
 • 1 tölkki kookosmaidon jähmettynyttä osaa
 • 3 rkl raakakaakaojauhetta

Prosessoi kaikki pohjan raaka-aineet massaksi. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Painele massa tasaisesti pohjalle.

Huuhtele liotetut cashewpähhkinät ja laita kaikki täytteen raaka-aineet paitsi kaakaovoi monitoimikoneeseen. Prosessoi raaka-aineet täysin sileäksi massaksi ja lisää lopuksi vesihauteessa sulatettu kaakaovoi. Kaada massa pohjan päälle ja siirrä pakkaseen jähmettymään.

Murskaa kourallinen pähkinöitä ja ripottele ensimmäisen täytteen päälle. Valmista täyte 2 samalla tavalla kuin ensimmäinen ja kaada vuokaan. Siirrä pakkaseen jähmettymään.

Siirry valmistamaan viimeinen täyte. Itse käytin tässä apuna sauvasekoitinta. Levitä sileä massa kakun päälle. Anna kakun jähmettyä parisen tuntia pakkasessa. Itse koristelin kakun sulalla raakasuklaalla ja pähkinöillä.

 

Ihanaa viikonalkua,

Krista