PAREMMAT GLUTEENITTOMAT KORVAPUUSTIT

Vanha kunnon korvapuusti. Sitä alkoi tekemään yksi päivä kovasti mieli. Niimpä päätin perjantai illan pyhittää leipomiselle. Kuinka olinkaan innoissani päästessäni pitkästä aikaa lempparihommiin. Olin hieman epäileväinen näiden korvapuustien suhteen. Gluteenitonta pullaa en ole oikein ikinä tehnyt, joten en ollut varma, tuleeko lopputuloksesta hyvä. Hermoilu oli turhaa, sillä näistä tuli todella herkullisia. Resepti on maidoton, gluteeniton eikä näissä ole käytetty valkoista sokeria. Pullien sisusta on ihanan pehmeä kanelisen taatelisoseen ansiosta. Minusta nämä maistuivat aivan oikeilta korvapuusteilta! Inspiraatiota hain Kodin kuvalehden tekemästä Gluteenittomat herkut lehdestä. Reseptiä muokkailin mieltymysteni mukaan. Alla on oma resepti.

Gluteenittomat korvapuustit

 • 2,5 dl makeuttamatonta mantelimaitoa
 • 25g tuorehiivaa
 • 2 tl psylliumia
 • 1 dl kookossokeria
 • 3 tl kardemummaa
 • ripaus suolaa
 • 70 g kirkastettua voita
 • 3 dl mantelijauhoja
 • 4 dl muita gluteenittomia jauhoja (itselläni riisi, kaura, tattari)
 • 1,5 tl ksantaania
 • 1 kananmuna

Taatelisose väliin

 • 2-3 dl tuoreita taateleita
 • loraus mantelimaitoa
 • runsaasti kanelia
 • ripaus suolaa

Sekoita hiiva ja psyllium kädenlämpöiseen mantelimaitoon ja anna turvota noin 10 minuuttia. Sekoita kananmuna, kookossokeri, suola ja kardemumma maitoon. Sulata kirkastettu voi ja sekoita muiden aineiden sekaan. Lisää ksantaani mantelijauhoihin ja lisää se sekä osa muista jauhoista maitoon sähkövatkaimen avulla. Lisää lopuksi loput jauhot ja vaivaa hetki.

Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja kauli se suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Sekoita taatelisoseen ainekset tasaiseksi massaksi monitoimikoneen avulla. Kanelia saa lisätä reilulla kädellä. Levitä sose tasaisesti taikinalevyn päälle. Rullaa levy varoivaisesti rullaksi. Leikkaa rullasta kolmionmallisia paloja ja paina peukalolla korvapuustin muotoon. Siirrä pullat kohoamaan pellille liinan alle noin puoleksi tunniksi. Lämmitä uuni 225 asteeseen ja voitele pullat munalla. Paista noin kymmenen minuuttia.

Nauti lämmin pulla kylmän mantelimaidon tai kahvin kera, ihania pullahetkiä!

Krista