SYKSYINEN LAPPI

Tämä postaus ei nyt mitenkään liity Milanoon, mutta ajattelin jakaa nämä Lapin syksyiset kuvat teidän kanssa, sillä olin aivan täysin unohtanut kirjoittaa tästä matkasta! Ja lisäksi tämä on ehkä yksi kivoimmista ja erikoisimmista matkoista. Tuntuu, että emme olisi koko reissun aikana törmänneet muihin reissailijoihin. Normaalisti tykkään tavata uusia ihmisiä, mutta tällä reissulla oli jotenkin ihanaa, että meitä oli vain me kaksi, auto ja koko lappi edessämme. Reissun loppupuolella oli tarkoitus tavata kaksi kaveriamme, mutta suunnitelmat menivät jossain kohtaa uusiksi. Reissustamme muotoutui aikamoinen seikkailu loppujen lopuksi, sillä automme hajosi keskellä Jäämeren rannikkoa noin matkamme puolivälissä. Sitä ennen maisemat näyttivät suht koht tältä: 

Roadtrippimme oli tarkoitus olla seuraava: Helsinki - Mikkeli - Kuusamo - Saariselkä - Inari - Ivalo - Kirkenäs - Pykeija - Hammerfest - Alta - Kilpisjärvi - Rovaniemi - Helsinki

Noh, matka keskeytyi noin puolivälissä juuri kun olimme Norjan puolella ja juuri kun olimme tankanneet auton täyteen kallista norjalaista bensaa ;) Lisäksi olimme aika kaukana seuraavasta kaupungista ja varaosia autoon olisi pitänyt tilata Ranskasta asti. Loppujen lopuksi pääsimme Jäämeren rannikolta hinausauton kyydissä Suomen puolelle ja sieltä matka jatkui erinäisin kulkuneuvoin aina Helsinkiin saakka. Oli kyllä aikamoinen seikkailu ja sekoilu, mutta silti tämä on yksi kivoimmista matkoistani. Maisemat ovat yksinkertaisesti upeat! Vierailemisen arvoisia paikkoja ovat ainakin Saariselkä, Pykeija ja ylipäätään Norjan rannikko. Syyskuun puoliväli on hyvä aika ruskan ja turistien vähyyden kannalta.  

<3 Jonna