ARGENTINAN JA CHILEN PATAGONIASSA

Yksi upeimmista paikoista, johon olen päässyt on Patagonia Argentiinassa ja Chilessä. Hitsi, miten upeita maisemia ja mikä tunnelma. Vaikuttikohan sekin, että reissattiin putkeen 55 tuntia bussissa Argentiinan Mendozasta Patagoniaan asti. Kaksi viinipulloakaan ei ehkä ollut ihan tarpeeksi kestämään kahta yötä bussissa. Saavuimme Patagoniaan eteläisen pallonpuoliskon kesän loppumetreillä eli maaliskuussa. Suurin osa turisteista oli jo kadonnut, ja perillä odotti unealias Rio Gallegos:in kylä, jossa muutama kulkukoira piristi pysähdystämme. Voisi sanoa, että Etelämantereen tuulet melkein tunsi iholla. ;)

Tämä on varmasti yllätys kaikille, mutta Etelä-Amerikka on todella iso. Tuon 55 tunnin bussimatkan aikana menimme periatteessa suoraa tietä ja näimme vain loputtomiin jatkuvaa kuivaa tasankoa. Patagoniassa on kuitenkin todella paljon nähtävää. Valokuvaajille paikka on aivan uskomaton: upeita maisemia, eläimiä, kasvillisuutta ja yksityiskohtia. Patagoniassa voit bongailla valaita ja pingviinejä, kävellä jäätiköillä ja uida merileijonien kanssa, vaellella upeissa vuoristomaisemissa ja saavuttaa mantereen eteläisimmän kaupungin Ushuaian Tulimaassa.

Alla muutamia kuvia, jotka löysin koneeltani. Kun katselee puolitoista vuotta vanhoja kuvia niin tulee kyllä kieltämättä aika kriittiseksi näiden kuvien kanssa ja huomaa miten eri tavalla ne saattaisi ottaa nyt.. :) Kunhan pääsen käsiksi muihinkin Patagonian kuviin, voisin laittaa niitä myös jossain vaiheessa blogin puolelle.

<3: Jonna 

Torres del Paine, Chile

 Puerto Natales, Chile

Ushuaia, Argentina

 Puerto Natales, Chile

Ushuaia, Argentina

Puerto Madryn, Argentina

El Calafate, Argentina